Onderhoud & Inspectie werkzaamheden

Onderhoud werkzaamheden
De kilometerstand en onderhoudshistorie van uw Porsche is bepalend voor welk onderhoud uw Porsche nodig heeft. Hiervoor kunt u het best contact met ons opnemen. Wij adviseren u graag over het onderhoud van uw Porsche.

– Kleine beurt – 
Afhankelijk van het model en type wordt een kleine beurt iedere 20.000km resp. 30.000km  en/of iedere 2 jaar voorgeschreven. Bij een klein onderhoud worden onderdelen welke aan slijtage onderhevig zijn, zoals banden en remmen, gecontroleerd. Daarnaast wordt de motorolie en het oliefilter ververst en vernieuwd en worden alle vloeistof waar nodig bijgevuld en gecontroleerd.

De basis functie van de motorolie is natuurlijk om alle betreffende delen te voorzien van smering. Daarnaast heeft de olie de taak om de motor te reinigen en te koelen. Na verloop van tijd verzuurt en vervuilt de olie. Om ervoor te zorgen dat uw olie zijn werking optimaal uitvoert is het niet alleen belangrijk uw olie op tijd te verversen, maar ook, zeker bij de moderne motoren met DPF of OPF, dat deze voorzien zijn van de door Porsche vrijgegeven motorolie. 

Wij gebruiken daarom exclusief motorolie van het merk Mobil 1 en welke zijn vrijgeven op basis van de Porsche specificatie A40, C30 of C20.

– Grote beurt – 
Afhankelijk van het model  en type wordt een grote beurt iedere 40.000km resp. 60.000km  en/of iedere 4 jaar voorgeschreven. Bij een groot onderhoud worden zaken zoals bougies, aandrijfriemen, motorolie en filters, remvloeistof volgens de door Porsche voorgeschreven model en type specifieke intervallen ververst en vernieuwd. 

Wij monteren uitsluitend originele Porsche onderdelen (OEM-parts) of onze favoriete, beproefde hoogwaardige aftermarket-onderdelen en gebruiken wij de door Porsche aanbevolen smeermiddelen. 

– Koelvloeistof verversen – 
Wij adviseren u de koelvloeistof zeker t.s.m. een grote beurt iedere 40.000km resp. 60.000km  en/of iedere 4 jaar te verversen. Net als bij moderne motorolie, zijn ook bij moderne koelvloeistoffen diverse additieven toegevoegd om de werking van de koelvloeistof te verbeteren. Er bestaan dan ook verschillende types koelvloeistof die in geen enkel geval door elkaar gebruikt mogen worden. Dit kan leiden tot vlokvorming en verstoppingen. Zeker bij moderne motoren is het belangrijk dat uw motor voorzien is van de door Porsche vrijgegeven koelvloeistof. 

Wij gebruiken daarom exclusief G40® van Glysantin®. Dit is een premium-grade koelvloeistof die behoort tot de nieuwe generatie van Glysantin® producten. Dit product maakt gebruik van hybride organisch zuur technologie (Si-OAT) en geeft een uitstekende bescherming tegen corrosie en heeft een lange levensduur.

– Remvloeistof verversen – 
Remvloeistof veroudert, hierdoor gaat de kwaliteit achteruit. De kwaliteit van remvloeistof wordt aangeduid aan de hand van de DOT-codering DOT3 en DOT4 en DOT5.1 zijn hygroscopisch, dat wil zeggen dat ze water opnemen uit de buitenlucht. DOT5 is een hydrofoob (neemt geen water op, maar zal eerder beginnen te schuimen t.g.v. van trillingen) en mag nooit in combinatie met de eerder genoemde DOT’s gebruikt worden.

Bij verouderde remvloeistof verlaagd het kookpunt en kunnen er tijdens het remmen dampbellen in de vloeistof ontstaan. Ten gevolg daarvan remt de auto niet meer krachtig genoeg, of, in het ergste geval, helemaal niet. Wij adviseren u de remvloeistof t.s.m. een kleine beurt iedere 2 jaar te verversen. 

– Voorste differentieelolie verversen – 
Het verversen van de olie van uw voorste differentieel (alleen van toepassing op C4 en Turbo modellen) is belangrijk om uw aandrijflijn soepel te houden. Differentieelolie raakt minder snel vervuilt dan bijv. motorolie omdat deze zich in een afgesloten omgeving bevindt. Vandaar dat deze ook een langere interval heeft. Na verloop van tijd verliest ook deze olie zijn kritische eigenschappen die metaal op metaal contact voorkomen, daarom raden wij u aan de olie van uw voorste differentieel uiterlijk iedere 80.000/120.000 en/of iedere 8 jaar te verversen.

– Versnellingsbakolie verversen – 
Het verversen van de olie van uw versnellingsbak is belangrijk om uw aandrijflijn soepel te houden. Versnellingsbakolie raakt minder snel vervuilt dan bijv. motorolie omdat deze zich in een afgesloten omgeving bevindt. Vandaar dat deze ook een langere interval heeft. Na verloop van tijd verliest ook deze olie zijn kritische eigenschappen die metaal op metaal contact voorkomen, daarom raden wij u aan de olie van uw versnellingsbak uiterlijk iedere 80.000/120.000 en/of iedere 8 jaar te verversen.

– Multiriem – 
Een goed functionerende multiriem is essentieel voor het goed functioneren van uw Porsche. De riem drijft belangrijke componenten als de dynamo, de aircocompressor en (bij oudere types) de stuurbekrachtigingspomp aan. De multiriem is een onderdeel dat aan slijtage onderhevig is en dient daarom tijdig te worden vervangen. Zo blijft uw motor en andere onderdelen optimaal functioneren.

– Reinigen airco condensors – 
Om de aircocondensors en de radiateurs zo efficiënt mogelijk te laten functioneren zijn de luchtopeningen in de voorbumper zo geconstrueerd dat deze een optimale luchtstroom realiseren. Helaas voert deze luchtstroom ook veel vuil en dan met name bladeren mee, welke zich dan aan de binnenzijde van de luchttoevoer nestelen. Dit heeft niet alleen een negatieve invloed op de werking van de condensors en radiateurs, maar veroorzaakt ook dat er na verloop van tijd corrosie aan de condensors ontstaat met als gevolg dat deze gaan lekken. Het tijdig laten reinigen van deze condensors/luchtgeleiders voorkomt dit, waarmee de levensduur en werking van de condensors aanzienlijk toeneemt.