Reparatie werkzaamheden

Reparatie werkzaamheden
Naarmate de leeftijd en/of de kilometerstand van uw Porsche toeneemt zal ook de kans toenemen dat er onverhoopt toch een technisch probleem aan uw Porsche optreedt. Voor de meest voorkomende reparaties hanteren wij ook vaste tarieven, zodat u ook in dat geval niet voor verassingen komt te staan.

Hiervoor kunt u het best contact met ons opnemen. Wij adviseren u graag over de mogelijke reparatie van uw Porsche.

– Bobine’s – 
Verreweg het meest voorkomende probleem bij de bobines van boxer-motoren is dat deze na verloop van tijd en kilometers kapot gaan omdat ze ongelooflijk heet worden vanwege hun positie in de motor (naast de uitlaat). Zodra de isolatie van de bobine’s barst als gevolg van de constante temperatuurverandering, staat de bobine open voor de elementen, b.v. spattend regenwater vanaf het wegdek en/of vocht in de koude lucht. Als er water binnendringt, ontstaat er vonkoverslag en dus problemen met de ontsteking… daarom komt dit probleem veel vaker voor in de late herfst-, winter- en vroege lentemaanden! 

In een dergelijke situatie vervangen vervangen wij uw bobine’s (Beru). In overleg t.s.m. uw bougie’s.

– Airconditioning condensors – 
 De condensors van de airco zitten achter de voorbumper van uw auto gemonteerd, meestal voor de radiateurs. Deze condensors zijn vanwege hun positie in de auto gevoelig voor schade door bijv. steenslag als ook voor corrosie (zeker wanneer deze niet met regelmaat zijn schoongemaakt). Wanneer deze gaan lekker dan zult u merken dat de airco niet meer voldoende koelt. In een dergelijke situatie vervangen wij beide airconditioning condensors (Mahle) incl. een nieuwe droger en afdichtingen, waarna wij het systeem opnieuw afvullen. 

– IMS-lager – 
Het IMS-lager (Intermediate shaft bearing), oftewel het tussenaslager is een berucht probleem bij de Porsche modellen uitgevoerd met het motortype M96 en M97. 
( 986 en 987 Cayman- en Boxster-modellen, 996-modellen (excl. GT- en Turbo- uitvoeringen), 997-modellen (excl. GT- en Turbo- uitvoeringen) ) 

Porsche heeft bij de eerste watergekoelde motoren een nieuw motorblok met wet-sump smering ontwikkeld. Bij deze motoren is de tussenas aan de achterkant voorzien van een kogellager met eigen vet en afgedicht door keerringen en dus niet gesmeerd door de olie aanwezig in de motor. 

De tussenas drijft niet alleen t.s.m. de krukas de 4 nokkenassen aan, maar ook de oliepomp. Een niet goed functionerend IMS-lager kan dan ook grote motorschade tot gevolg hebben. 

Bij een versleten IMS-lager of ter preventie kunnen wij uw IMS lager vervangen middels een modificatie waarbij zowel een verbeterd type lager wordt toegepast als ook de smering ervan zal plaatsvinden via de motorolie. Dit geeft de motor zijn betrouwbaarheid die hij verdient. Installatie van deze verbeterde IMS-lagers doen wij in de basis t.s.m. het vervangen van de driedelige koppelingsset (bij automaat n.v.t.), vervanging van achterste hoofdkeerring, vervanging van motorolie, vervanging van motoroliefilter, vervanging van carterplugring en het vervangen van de nokkenaskettingspannings-afdichtingen.

– Motorsteunen – 
Na verloop van tijd zullen de met vloeistof gevulde motorsteunen verslijten. Dit resulteert in een beweegbare motor en daardoor mogelijk moeite met terugschakelen door de versnellingsbak tijdens hard remmen. In het ergste geval kan een versleten motorsteun schokken doorgeven aan de motordrager met als gevolg dat deze kan breken! Wanneer uw motorsteunen aan vervangen toe zijn, dan vervangen wij altijd beide steunen samen.

– Veerpootlager vooras – 
Het veerpootlager is net als de overige delen in de ophanging, onderhevig aan slijtage. Als tijdens het rijden over hobbels of soortgelijke obstakels een krakend geluid hoorbaar is kan dit duiden op versleten veerpootlagers. In dat geval adviseren wij u de veerpootlagers altijd per as ( L+R ) te vervangen.

– Koppeling – 
Als uw koppeling versleten is vervangen wij deze in zijn geheel, dus koppelingsplaat, drukgroep en druklager. Ook adviseren wij u bij deze reparatie de krukaskeerring mee te laten vervangen. Zo voorkomt u onnodig hoge kosten mocht uw krukaskeerring op een later tijdstip gaat alsnog gaan lekken.

– Remsysteem –
De meeste remblokken hebben slijtage-indicatoren die een melding geven wanneer de voering van de blokken zodanig ver versleten is dat deze vervangen dienen te worden. Ook de remschijven zijn en slijtage onderhevig. Elke remschijf heeft een door de fabrikant opgegeven minimale dikte (min.TH). Als de remschijf die minimale dikte heeft bereikt dient deze t.s.m. de remblokken vervangen te worden. Een te dunne remschijf kan namelijk mechanisch zwak worden. Wij beoordelen alvorens de remblokken te vervangen de toestand van de remschijf en vervangen beide als nodig. Remschijven en/of remblokken worden altijd als set per as ( L+R ) te vervangen. (Textar/Brembo)

– Oliedruksensor – 
Oliedruk is van groot belang voor uw motor en daarom zit een waarschuwingssysteem op uw voertuig die een lampje laat branden als de oliedruk onder een bepaalde waarde komt. Deze sensor is eigenlijk niets meer dan een contactschakelaar welke door een membraan bij een bepaalde oliedruk geopend wordt. Als uw lampje gaat branden is het raadzaam uw motor zo snel mogelijk uit te zetten. In de meeste gevallen blijkt dit echter het gevolg van een defecte oliedruksensor. In dat geval kunt u zonder problemen naar de werkplaats rijden om deze te laten vervangen. 

– Tandempomp – 
Bij de M97 motor heeft Porsche gebruik gemaakt van een mechanische vacuümpomp om een stabielere vacuümtoevoer voor de rembekrachtiger zeker te stellen. Helaas zijn de deksels hiervan erg gevoelig voor corrosie, wat uiteindelijk tot olielekkage zal leiden.